ΣΥΝΔΕΣΗ    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ 0 ΕΙΔΗ    ΑΡΧΙΚΗ     | English

200 ώρες Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga

Eνας νέος κύκλος Εκπαίδευσης Δασκάλων ξεκινάει στις 26 Νοεμβρίου. Η εμπειρία μας την προηγούμενη χρονιά ήταν βαθιά, ουσιαστική και ταυτόχρονα συναρπαστική. Εάν σας καλεί ο σκοπός σας, εάν επιθυμείτε να προσφέρετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας στην υπηρεσία των μαθητών σας, εάν μέσα σας "καίει" η φλόγα της εσωτερικής αναζήτησης τότε αυτή η εκπαίδευση είναι φτιαγμένη για εσάς.

Η γιόγκα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης, μια φιλοσοφία και στάση ζωής, ένα εγχειρίδιο «επιστροφής στην Ιθάκη». 
Το ταξίδι είναι περιπετειώδες με ανείπωτες ομορφιές αλλά και δυσκολίες καθώς ο ταξιδιώτης χρειάζεται να ξεπεράσει τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά του, να υπερβεί τους φόβους του, να ξεπεράσει τις σωματικές, νοητικές και ψυχολογικές προκλήσεις, τις αδυναμίες και τους περιορισμούς του νου και με πίστη, αφοσίωση και εμπιστοσύνη να συνεχίσει το ταξίδι. 
Αν νοιώθετε το κάλεσμα να εμβαθύνετε την πρακτική και την γνώση σας στη γιόγκα, αν νοιώθετε ότι ο σκοπός της ζωής σας είναι να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας ως ένας καλά εκπαιδευμένος δάσκαλος γιόγκα, τότε αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς. Επίσης εάν έχετε ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και είστε ήδη δάσκαλος/α μπορείτε να εμπλουτίσετε την διδασκαλία σας μέσω των εφοδίων που θα προσφερθούν σε αυτό το πρόγραμμα. 
Εμείς θα σας προσφέρουμε τις απαραίτητες, βασικές γνώσεις και τεχνικές που χρειάζεστε για να αρχίσετε το ταξίδι σας αλλά και ένα ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον για να ξεδιπλώσετε τις ποιότητες, τις δυνατότητες & τα ιδιαίτερα ταλέντα που έχετε για να τα θέσετε στην υπηρεσία της διδασκαλίας σας. 
Η εκπαίδευση δασκάλων είναι μια μεταμορφωτική εμπειρία του σώματος, του νου και της καρδιάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
1. Ιστορία & φιλοσοφία της γιόγκα. 
2. Αρχές ευθυγράμμισης του σώματος και ανάλυση των βασικών στάσεων της Hatha Yoga (ενδείξεις & αντενδείξεις.) 
3. Ανατομία και κινησιολογία. 
4. Πραναγυάμα και Διαλογισμό. 
5. Πρακτική, observation & assistance. 
6. Διδακτική: 
• Τι σημαίνει να είσαι δάσκαλος γιόγκα 
• Οργάνωση της τάξης, πως υποδεχόμαστε τους μαθητές, δημιουργία ιερότητας στο χώρο. 
• Σχεδιασμός της τάξης 
• Η τέχνη της ακολουθίας των ασκήσεων (sequencing) 
• Πως επιλέγουμε θέμα για το μάθημα, ποια είναι η πρόθεση μας 
• Η γλώσσα της διδασκαλίας 
• Η τέχνη της επίδειξης των ασκήσεων (demonstration) 
• Παρατήρηση της τάξης και διάφοροι τύποι διορθώσεων (observation and adjustments) 
• Θεραπευτική γιόγκα

Τα μαθήματα θα διεξάγονται: Σάββατο 15:30–20:30 & Κυριακή 09:30–18:30 
Ημερομηνίες: 
26 - 27 Νοεμβρίου 2016
10 - 11 Δεκεμβρίου 2016
7 - 8 Ιανουαρίου 2017
21 - 22 Ιανουαρίου 2017
4 - 5 Φεβρουαρίου 2017
18 - 19 Φεβρουαρίου 2017
4 - 5 Μαρτίου 2017
18 - 19 Μαρτίου 2017
1 – 2 Απριλίου 2017
22 - 23 Απριλίου 2017
6 – 7 Μαΐου 2017
20 – 21 Μαΐου 2017

Το πρόγραμμα θα προσφερθεί σε 2 μέρη:

1o ΜΕΡΟΣ: ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΓΚΑ (100 ώρες)
26 Νοεμβρίου - 19 Φεβρουαρίου
Κόστος: 950€

2ο ΜΕΡΟΣ: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (100 ώρες)
4 Μαρτίου – 21 Μαΐου
Κόστος: 1000€

Ειδικές τιμές για όσους έχουν παρακολουθήσει ήδη ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με τα εφόδια που θα προσφέρουμε σΆ αυτό το σεμινάριο.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για την Εκπαίδευση Δασκάλων 200h: 
Να έχει κάποιος τουλάχιστον 2 χρόνια πρακτικής στη γιόγκα. 
Να έχει συμπληρώσει με την Μαρία Στυλιανάκη τουλάχιστον 30 ώρες πρακτικής πριν την έναρξη του σεμιναρίου (ώστε να έχει μια βασική γνώση των ασκήσεων και των αρχών της ευθυγράμμισης.) 
Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις κανονίζεται μια συνέντευξη με την Μαρία Στυλιανάκη.

Αίτηση εγγραφής: 
Με την αίτηση εγγραφής καταβάλλεται το ποσό των 500€ για εγγραφή και κράτηση θέσεως.maria

Μαρία Στυλιανάκη

Η πρώτη επαφή της Μαρίας Στυλιανάκη με την γιόγκα ήταν το 1999 στην Αρμονική Ζωή. Ο δάσκαλος της Robert Najemy την μύησε στον θαυμαστό κόσμο της φιλοσοφίας της γιόγκα και με την υποστήριξή του έγινε δασκάλα το 2001. Δίδαξε στην Αρμονική Ζωή ανιδιοτελώς για περίπου 5 χρόνια, ενώ παράλληλα άρχισε να διδάσκει σε στούντιο γιόγκα και να παραδίδει ιδιαίτερα. Το πάθος της για μάθηση και η επιθυμία της να βοηθήσει τους μαθητές της που έρχονταν στη γιόγκα έχοντας διάφορους τραυματισμούς, την οδήγησαν να αναζητήσει περισσότερη γνώση γύρω από την σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και την θεραπευτική γιόγκα. Μαθήτευσε δίπλα στην Στέλλα Ουζούνη στο χώρο της οποίας παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια με senior Iyengar teachers όπως η Bianca Sterns Hatfield και η Grazia Melloni. Είχε επίσης την τύχη να διδαχτεί διαφορετικά συστήματα από εξαιρετικούς δασκάλους όπως ο David Williams, Jean-Claude Garnier, Shiva Rea, Shiv Sharma, Cornelia Heyde, Emil Wendel, Angela Farmer & Viktor Van Kooten. 
Τον Απρίλιο του 2008 παρακολούθησε το πρώτο της σεμινάριο Anusara Yoga με την Desiree Rumbaugh το οποίο υπήρξε καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία της. Από τότε άρχισε να παρακολουθεί διάφορα workshops, immersions και teacher trainings στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίπλα σε εξαίρετους δασκάλους όπως ο Martin & Jordan Kirk, Bj Galvan, Todd Tesen, Sianna Sherman, Amy Ippoliti, Noah Maze, Christina Frosolono Sell, Elena Brower, Jaye Martin, Todd Norian, Ross Rayburn, Marc Holzman, Tara Judelle καθώς και prenatal Yoga με την Sue Elkind. Διδάχτηκε επίσης από τον ιδρυτή του συστήματος John Friend καθώς και από τον δάσκαλο της Ταντρικής φιλοσοφίας και ακαδημαϊκό Dr. Douglas Brooks. Από το 2010 είναι Anusara-Inspired™ yoga teacher. 
Η γνωριμία της με την Seane Corn τον Ιούνιο του 2014 υπήρξε σταθμός και της άνοιξε ένα καινούργιο δρόμο στην διδασκαλία της γιόγκα. 
Είναι ιδρύτρια του SPANDA SCHOOL OF YOGA (Yoga Alliance RYS 200), υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, και έχει διδάξει επί 3 χρόνια στην σχολή δασκάλων γιόγκα του Ανδρέα Προβελέγγιου “Hatha Yoga & Budo Academy”. 
Σήμερα έχοντας πάνω από 1000 ώρες εκπαίδευση στην γιόγκα και πάνω από 8000 διδακτικές ώρες, προσφέρει με ευγνωμοσύνη την γνώση και την εμπειρία της στους μαθητές της. Για την Μαρία η γιόγκα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι προς τον Εαυτό, ένα εργαλείο εσωτερικής μεταμόρφωσης και αυτοπραγμάτωσης.

Μαρία Στυλιανάκη 
Anusara - Inspired ™ yoga teacher 
Yoga Alliance E RYT-200 
Founder of Spanda School of Yoga, 
Yoga Alliance RYS 20012038282 1185823934767590 1492069749708276004 n

"Για την δασκάλα μου Maria Stylianaki θα μπορούσα να γράψω τόσα που δεν θα χωρούσαν σε μία ανάρτηση. Θα αρκεστώ να πω ότι είναι πραγματική ΔΑΣΚΑΛΑ. Όχι μόνο yoga αλλά και ζωής. Έχει τόσα να δώσει και είναι τόσο τυχερός αυτός που είναι έτοιμος να τα δεχτεί. Ίσως γι' αυτό, αυτό το training είναι μια ευκαιρία να χαρίσει όποιος το θέλει ένα δώρο στον εαυτό του. Είναι ένα ταξίδι, μέσα από το οποίο θα μάθει, θα δοκιμάσει και θα δοκιμαστεί, και τελικά θα λάμψει, γιατί όλοι είμαστε φως αρκεί να το βρούμε μέσα μας, να το δεκτούμε και να το μοιραστούμε με τους ανθρώπους γύρω μας. Καλή αρχή σε όσους το επιλέξουν, το προτείνω με τα μάτια κλειστά και την καρδιά ανοιχτή." -Κέλλυ Τζανή

"Για όποιον αγαπάει την γιόγκα και θέλει να ταξιδέψει στον μαγικό της κόσμο η Μαρία θα τον οδηγήσει με απεριόριστη αγάπη, χαρά, σοφία, αφοσίωση και γλυκύτητα!." -Ευαγγελία Μαρούγκα


 

      Copyright © 2007 Cocoon Urban Spa | Όροι χρήσης | Designed by ORGIN STUDIOS